Om oss

Historien bakom Lightronic

Om Lightronic

Välkommen till Lightronic. Här kan du läsa om Lightronic och Dalco-koncernen, i vilken Lightronic ingår. Lightronic grundades 2008 och bedriver sedan dess verksamhet specialinriktad på området lysdiodteknik. Vi erbjuder såväl tjänster som färdiga produkter. Både standardiserade produkter och skräddarsydda lösningar.

LED-moduler

Hos oss kan Du hitta LED-moduler i vårt standardsortiment som Du kan beställa direkt, eller så hjälper vi Dig ta fram just Din unika lösning. I våra produkter använder vi endast högkvalitativa komponenter för att i kombination med mångårig erfarenhet av lysdioder och tillämpningar kunna erbjuda Dig de mest pålitliga och optimala lysdiodlösningarna på marknaden.

Konsulttjänster

Våra konsulttjänster innefattar konstruktionsarbete för framtagning av Din unika LED-lösning. Vi åtar oss helhetslösningar eller deluppdrag. Arbetet kan elektronikkonstruktion, prototypframtagningar och monteringsarbete.

Övriga produkter

Vi erbjuder även tillbehör till LED-moduler. Elektroniska drivenheter, kablage och optik finns i vårt sortiment.

Jonas Hörberg, VD Lightronic

På bilden till höger ser ni Jonas Hörberg, VD och grundare till Lightronic. Jonas har en teknisk bakgrund och har arbetat hela sitt yrkesliv i branschen. Vill du komma i kontakt med Jonas? Se sidan för kontakt eller maila honom direkt på jonas [at] lightronic.se.

Arbeta med oss

Vill du arbeta med mig och mina kollegor på Lightronic? Se våra sida för lediga tjänster. Vi har kontor i både Lund, Märsta (norr om Stockholm) och Tuvattnet i Jämtland.

Dalco-koncernen

Lightronic är en del av den svenskägda Dalco-koncernen, som grundades 1987 av Jan-Erik Lindqvist. 30 år senare har det Jan-Erik då påbörjade växt sig stort. Bolagen har stor verksamhet i Stockholmsområdet, men har lokal närvaro så långt ner i landet som Lund och uppe i Östersund med omnejd. Jan-Erik är fortfarande vår ägare, och flera av de första som anställdes arbetar fortfarande inom koncernen. Något vi tycker är mycket glädjande då vi värdesätter god arbetsmiljö och arbetar aktivt med att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medarbetare.

Dalco arbetar utöver LED-teknik med infrastruktur, IT, och redovisning. Här finns vidare läsning om Dalco-koncernen.

Dalco Konsult arbetar vi med kvalificerade konsulttjänster inom infrastruktur, såsom järnväg, flyg, väg och bygg. Deras uppdragsgivare är några av Sveriges största bolag inom dessa områden, såsom Trafikverket, SL, Trafikförvaltningen och Swedavia. Bolaget som arbetar med redovisning heter Dalco Redovisning och har sitt huvudkontor i Rosersberg.