Om Lightronic

Experter på LED-moduler

Lightronic

Lightronic grundades 2008, och ingår Dalco-koncernen. Vi bedriver sedan starten verksamhet specialinriktad på området lysdiodteknik. Vi erbjuder såväl tjänster och konstruktion som kompletta produkter. Både standardiserade produkter och skräddarsydda lösningar.

LED-moduler

Hos oss kan du hitta LED-moduler i vårt standardsortiment som du kan beställa direkt, eller så hjälper vi dig ta fram just din unika lösning. I våra produkter använder vi endast högkvalitativa komponenter för att i kombination med mångårig erfarenhet av lysdioder och tillämpningar kunna erbjuda dig de mest pålitliga och optimala lysdiodlösningarna på marknaden.

Konsulttjänster

Våra konsulttjänster innefattar konstruktionsarbete för framtagning av din unika LED-lösning. Vi åtar oss helhetslösningar eller deluppdrag. Arbetet kan elektronikkonstruktion, prototypframtagningar och monteringsarbete. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att få veta mer om våra konsulttjänster, det gör du enklast genom kontaktformuläret nedan.

Övriga produkter

Vi erbjuder även tillbehör till LED-moduler. Elektroniska drivenheter, kablage och optik finns i vårt sortiment. Bland våra produktinnovationer skall Foton LED nämnas, vilket är en egenutvecklad LED-panel för foto– och filmbranschen. Vidare läsning om Foton återfinns på sidan om Foton.

Experter på LED-moduler

Vi har sedan starten fokuserat på LED-moduler och lösningar kring dessa. Lightronic grundades av Jonas Hörberg, som i dag är VD. Jonas har elektronikbakgrund och har arbetat större delen av sitt yrkesliv med olika roller i LED-branschen. Vill du komma i kontakt med oss? Se sidan för kontakt eller maila Jonas direkt på jonas [at] lightronic.se.

Vill du arbeta med oss på Lightronic? Se vår sida för lediga tjänster. Just nu söker vi montörer både till Rosersberg och Föllinge. Våra kontor finns i Rosersberg i Mellansverige (strax norr om Stockholm), Lund i Skåne och Föllinge i Jämtland.

Några av våra Case

På Lightronic arbetar vi varje dag för att utveckla skräddarsytt ljus av hög kvalitet. På sidan för case återfinns ett axplock av det vi gjort de senaste åren.

Vi har bland annat utvecklat speciellt anpassade LED-moduler till parkeringshuset i Mall of Scandinavia 2016. Vitt ljus lyser upp baksidan av de färgade glaspartierna i parkeringshuset. Glasobelisken Kristall, vertikal accent i glas och stål Sergels torg är sedan 2017 ljussatt med moderna styrbara ljuskällor. 2018 var vi med och ljussatt delar av den populära experimentmiljön hos Tom Tits Experiment.

En del av Dalco-koncernen

Lightronic är en del av den svenskägda Dalco-koncernen, som grundades 1987. Bolagen bedriver primärt sin verksamhet i Stockholmsområdet, men har lokal närvaro så långt ned i landet som Lund och uppe i Östersund med omnejd.

Jan-Erik är fortfarande vår ägare, och flera av de första som anställdes arbetar fortfarande inom koncernen. Något vi tycker är mycket glädjande då vi värdesätter god arbetsmiljö och arbetar aktivt med att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medarbetare. Vidare läsning om Dalco-koncernen återfinns nedan.

Dalco-koncernen

Sedan 1987

Dalco-koncernen arbetar med avancerad LED-teknik, infrastruktur, redovisning och IT. Den svenskägda koncernen grundades 1987 av Jan-Erik Lindqvist. 30 år senare har det Jan-Erik då grundade växt sig stort. Jan-Erik är fortfarande vår ägare, och flera av de första som anställdes arbetar fortfarande inom koncernen. Något vi tycker är mycket glädjande då vi värdesätter god arbetsmiljö och arbetar aktivt med att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medarbetare.

Inom Dalco-koncernen arbetar man utöver avancerad LED-teknik med infrastruktur, IT och redovisning. Dalco Konsult arbetar med kvalificerade konsulttjänster inom infrastruktur, såsom järnväg, flyg, väg och bygg. De arbetar som konsulter hos några av Sveriges största bolag inom dessa områden, bland annat Trafikverket, SL, Trafikförvaltningen och Swedavia. Deras huvudkontor är beläget i Kista. Bolaget som arbetar med redovisning heter Dalco Redovisning och har precis som oss sitt huvudkontor i Rosersberg. De har även ett systerbolag som heter Relatum med kontor på Södermalm inne i Stockholm.

Kontakt

Kontakta oss på Lightronic